ГЕРБ за момента запазва първа позиция с 21,9%, но се

...
 ГЕРБ за момента запазва първа позиция с 21,9%, но се
Коментари Харесай

Барометър: 2% разлика между ГЕРБ и ИТН

 

ГЕРБ за момента резервира първа позиция с 21,9%, само че се вижда наклонност на лек отлив на гласоподаватели. " ИТН " все още печели поддръжката на 19,3% от гласоподавателите в границите на страната, сочат данните от проучването извършено от " Барометър България ", извършено със лично финансиране през интервала 1-7 юли 2021 година измежду 852 пълнолетни български жители.

Българска социалистическа партия съумява да стабилизира позициите си – най-много измежду личния си електорат. Отливът на гласоподаватели от редиците им за момента е спрял и въпреки да не могат да разчитат на спомагателна поддръжка, те биха могли да осъществят 17%.

Движение за права и свободи надали ще поднесат изненади в границите на страната. Партията има ясно изразен електорат, който постоянно показва висока степен на готовност по време на избори и все още ще обезпечи 11,4% поддръжка. Предстои да се види и какъв брой спомагателни гласа ще получи придвижването от множеството разкрити секции за гласоподаване в Турция.

При " Демократична България " се следи прочут застой. Въпреки че групировката може да се похвали с добра готовност на гласоподавателите си и е една от дребното, които дейно употребяват съвременни принадлежности за акция като обществените мрежи, обединението не съумява да притегли спомагателни гласове. 9,2% от интервюираните в границите на страната декларират желанието си да гласоподават за Демократична България, като това съвсем сигурно ще ги подреди след Движение за права и свободи.

" Българските патриоти " също се чака да бъдат част от идващия парламент. Категорично желание да гласоподават за тях са декларирали 6,2% от интервюираните.Сравнително нестабилна е поддръжката за " Изправи се! Мутри вън! ". В съответния миг е сложено на кантар присъединяване на обединението в идващия парламент - 4,1% декларирана поддръжка броени дни преди изборите.

Последните няколко дни от акцията преди 11 юли могат да се окажат решаващи за финалния резултат, считат специалистите на „ Барометър “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР